Nordlandsforskning i vekst – vi søker nye forskere

Foto: Karoline O.A. Pettersen
Våre forskere ser fram til å bli enda flere. Foto: Karoline O.A. Pettersen

En rekke nye, store prosjekter har økt behovet for forskere i nord. Nordlandsforskning har nå flere stillinger ledig og banker hjertet ditt for havet eller velferdsforskning, kan drømmejobben være innen rekkevidde.

 

De siste to årene har Nordlandsforskning ansatt 20 nye medarbeidere og flere skal det bli.  

Særlig distriktskontorene har lagt på seg. I Mo i Rana har Maiken Bjørkan lenge vært alene, men nå teller kontoret fem forskere. I Svolvær har antall ansatte økt fra to til seks.

I dette tilfellet er vektøkningen et sunnhetstegn: Instituttet har fått mange nye prosjekter å jobbe med, flere av dem store og langvarige.

– Prosjektene blir stadig flere. Vi har behov for å øke antall forskningsårsverk i alle forskningsgruppene, sier administrerende direktør Iselin Marstrander.

 

Påvirker beslutninger

Selv om Nordlandsforskning også har sagt farvel til en del kolleger, er nettoveksten betraktelig. Store EU-prosjekter som EmpowerUS og Prep4Blue krever høykompetent arbeidskraft, men instituttet leder og deltar også i en rekke andre nasjonale og internasjonale forskningsprosjekter.

Med et spesielt fokus på bærekraftsmål og nordområdene, ser Nordlandsforskning ut til å tiltrekke forskere med et ønske om å utgjøre en forskjell. 

– Jeg opplever mange av våre ansatte som genuint interessert i å bidra til en bærekraftig utvikling av samfunnet vårt, sier Marstrander.

– Kunnskapen vi leverer får ofte direkte påvirkning på beslutninger som tas og politikk som utformes. Det er inspirerende!

 

Internasjonalt miljø

Som det eneste samfunnsvitenskapelige forskningsinstituttet i Norge med både eierskap og hovedkontor i nord, tilbyr Nordlandsforskning et reelt alternativ til Oslogryta.

– Det er viktig at det finnes kompetansearbeidsplasser også i distriktene og at perspektiver og erfaringer trekkes inn i forsking fra andre regioner enn de største byene, sier Marstrander.

– Vi tilbyr en interessant arbeidsplass også til de som tiltrekkes av det rurale mer enn det urbane livet. Vi har folk fra hele landet og fra utlandet jobbende hos oss, hele 12 ulike land er representert.

 

Del:

FacebookLinkedInTwitter

Meld deg på Nordlandsforsknings nyhetsbrev