Nyhetsarkiv

 • Foto: Magnus Strøm / nordnorge.com

  Et nytt forskningsprosjekt ledet av Nordlandsforskning skal hjelpe reiselivet i distriktet med å realisere potensialet som ligger i å gjøre destinasjonene mer tilgjengelig for alle.

 • Administrerende direktør for European Network for Accessible Tourism, Ivor Ambrose, var med på Skype og utfordret Norge til å bli ledende på tilgjengelig turisme. Foto: Trond Bliksvær

  Med et felles mål om et reiseliv som inkluderer alle, uansett funksjonsnivå, møttes aktører innen reiseliv og inkludering for første gang i norsk sammenheng.

 • Accessible tourism handler om å gjøre feriereisen tilgjengelig for flest mulig, uavhengig av funksjonsnivå. Illustrasjonsfoto: Pixabay

  Et nytt nettverk skal jobbe for å utvikle et opplevelsesbasert reiseliv som er tilgjengelig for flest mulig, uansett funksjonsnivå.

 • Denne gjengen tenkte seg frem til en idé verdt 2,2 millioner. Fra venstre: Elise Bratteng Rønning (Kulinarisk Akademi), Merete Fabritius (Nordlandsforskning), Synnøve Aabrekk (seniorrådgiver NCE T...

  Prosjektideen «Opplevelser for alle» fikk 2,2 millioner kroner i finansiering etter å ha overbevist under Forskningsrådets idélab for reiselivet.

 • Illustrasjon: Norges forskningsråd

  100 søkte, 30 ble akseptert. I tre intensive dager skal de klekke ut radikale ideer for fremtidens reiseliv og med på laget er Merete Kvamme Fabritius fra Nordlandsforskning.

 • Nordlandsforskning og Merete Kvamme Fabritius er representert i The Routledge International Handbook of Walking (2018).