Nyhetsarkiv

 • Bjarne Lindeløv. HYBES. Foto: Marta Anna Løvberg

  Gjennom forskningsprosjektet HYBES skal Nordlandsforskning og Bodø kommune finne ut hvordan bygninger kan produsere like mye energi som de bruker.

 • Bjarne Lindeløv og Tor Kristensen. Foto: Thoralf Fagertun

  Et stort europeisk forskningsprosjekt med Bodø om bord, har utviklet en helt ny måte å totalrenovere bygg på. Metoden er rimelig, effektiv og beskrives som en gamechanger.

 • Her kan du lese rapporten Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum refererte til i diskusjon med barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland.

 • Bjarne Lindeløv er for tiden vertskap for en rekke gjester fra mange land. I bakgrunnen blir Bankgata flerbrukshall tatt i øyensyn av interesserte besøkende. Foto: Thoralf Fagertun

  Nordlandsforskning og Bodø kommune er denne uken vertskap for kommuneansatte og forskere fra fem land. Samtaleemnet er nye, energieffektive byer.

 • Nye bygg i Bodø skal bygges med det siste av energieffektiv teknologi. Illustrasjon: Bodø kommune

  De neste tre årene skal forskere hjelpe Bodø kommune å spare energi tilsvarende 800 boliger og redusere utslipp tilsvarende 12 750 biler.

 • Therese Andrews og Bjarne Lindeløv med rapporten om interkommunalt barnevern.

  Et større fagmiljø er en viktig grunn til at mange kommuner samarbeider om barnevern. Forskerne Therese Andrews, Bjarne Lindeløv og Annelin Gustavsen fra Nordlandsforskning, har studert disse samarbeidene. De finner at kvalitet i barneverntjenesten ikke nødvendigvis henger sammen med størrelse på tjenesten.