Nordlandsforskning får nytt styre

Hulda Gunnlaugsdottir, styreleder for Nordlandsforskning AS. Foto: Thoralf Fagertun
Styreleder for Nordlandsforskning AS, Hulda Gunnlaugsdottir, har fått en rekke nye medlemmer på laget. Foto: Thoralf Fagertun

Fem faste medlemmer og to varamedlemmer takker for seg og like mange mønstrer på.

Det er eierne av Nordlandsforskning AS, Nord universitet og Stiftelsen Nordlandsforskning som oppnevner styre for selskapet i generalforsamlingen, som i 2024 gikk av stabelen i midten av april. Nordlandsforskning AS eies av Nord universitet (51 prosent) og Stiftelsen Nordlandsforskning (49 prosent).

Styret består av syv styremedlemmer, der fem innstilles fra eierne og to er representanter for de ansatte. Styret har normalt en funksjonstid på fire år, med unntak av de ansatte som velges for to år. De nye medlemmene som skal virke i perioden 2024-2028 er:

  • Rune Martinsen. Banksjef for bedriftsmarked storkunder i DNB Bank i Bodø. Han er utdannet siviløkonom fra siviløkonomutdanningen i Bodø.
  • Eigil Dåbakk. Administrerende direktør ved Nemko Nordlab AS i Mo i Rana. Han har doktorgrad i organisk kjemi fra Umeå universitet.
  • Kjersti Eline Tønnessen Busch. Daglig leder og gründer i SALT i Svolvær. Hun har doktorgrad i akvakultur fra UiT.

Cecilie Høj Anvik er nytt varamedlem. Hun er professor og prodekan for forskning og utvikling ved fakultet for samfunnsvitenskap, Nord universitet. Hun har doktorgrad i sosialantroplogi fra NTNU.

De nye representantene for de ansatte som tar fatt på sin toårsperiode er Fredrik Langeland, Helga Eggebø og Lea Louise Videt (vara).

 

Gjort fantastisk godt arbeid

De som forlater styret etter fire års solid innsats er Jack Ødegård, Torild Skogsholm, Mariann Monsen og Terje Andreas Mathisen (vara). Tidligere representanter for de ansatte var Arild Gjertsen og Camilla Risvoll, med Maiken Bjørkan som vara.

Rektor for Nord universitet, Hanne Solheim Hansen, og Hanne Østerdal, seniorrådgiver i Nordland fylkeskommune, representerer de to eierne av Nordlandsforskning AS. Begge er svært fornøyd med styrets arbeid.

– Nordlandsforskning AS er et flott forskningsinstitutt. Det er gjort fantastisk godt arbeid i instituttet og i styret de siste årene. Vi er imponert over at instituttet klarer å få til så mange forskningsråd- og EU prosjekter. Det krever høy kompetanse å lykkes med mange slike prosjekter, sier Solheim Hansen og Østerdal i en felles uttalelse.

– Instituttet leverer god forskning og kunnskap til arbeidslivet i regionene, det er god økonomi og de har klart å få til en vekst i antall ansatte. Så tusen takk til alle styremedlemmer som har bidradd til å holde stø kurs i den utviklingen Nordlandsforskning har fått til. Vi er stolt av Nordlandsforskning.

 

Del:

FacebookLinkedInTwitter

Meld deg på Nordlandsforsknings nyhetsbrev