Nordlandsforskning med på Forskningsdagene

Bodø kommunes digitale tvilling gjør dine bydrømmer til dataanimert virkelighet. Skjermdump: Bodø kommune
Burgerbar i havna? Ved hjelp av Bodø kommunes digitale tvilling kan du visualisere dine bydrømmer. Bodø kommune

Drømmeby, urbane møtesteder og klima er stikkord for Nordlandsforskning under Forskningsdagene 2021.

Forskningsdagene logo

Selv om en viss pandemi legger en liten demper også på årets utgave av Forskningsdagene, har Nordlandsforskning ting på gang.

Vi deltar på Nord universitets spennende nysatsing «Forskere om fred på fem minutter», der ulike forskere fremfører sine oppskrifter på fred og konfliktløsning gjennom en videoappell på facebook. Her stiller både Tone Magnussen og Grete Hovelsrud fra vårt menasjeri.

Hovelsrud er også med på Lytring, som under Forskningsdagene fokuserer på klimakonflikt.

Nordlandsforskning deltar på arrangørsiden av arrangementet «Drømmebyen», der skoleelever bygger sin drømmeby av resirkulerte materialer, for så å få forslagene realisert på storskjerm ved hjelp av Bodø kommunes avanserte digitale tvilling. Drømmebyen er et formidlingstiltak i regi av prosjektet CityLoops, som undersøker gjenbruk av bygningsmasser- og materialer i stor skala.

Fredag 24. september er det ferske medlemmet av Akademiet for yngre forskere, Aase Kristine Lundberg, i aksjon under Young Researchers Night Bodø. Her skal hun holde foredraget "Heated discussions about hotter weather: Experiences from disseminating sustainability research". 

Del:

FacebookLinkedInTwitter

Meld deg på Nordlandsforsknings nyhetsbrev