Prosjektsuksess for Nordlandsforskning

Article Id
5903
Source site
Administrerende direktør Iselin Marstrander kan gå julen i møte med visshet om et godt nytt prosjektår skal komme. Foto: Thoralf Fagertun
Administrerende direktør Iselin Marstrander kan gå julen i møte med visshet om et godt nytt prosjektår skal komme. Foto: Thoralf Fagertun

Da Forskningsrådet avslørte sine tildelinger, fikk 40-åringen innvilget fem søknader, tre av disse som prosjektleder. – Fantastiske nyheter, sier administrerende direktør Iselin Marstrander.

Etter at Norges forskningsråd innførte en årlig søknadsfrist, har desember blitt en spennende måned i forskningsbransjen: i løpet av adventen avsløres det hvem som har fått innvilget sine prosjektsøknader og hvem som må gå tomhendt inn i det nye året.

Nordlandsforskning – som nylig feiret sitt 40-årsjubileum – la ned en solid innsats i vår og fikk betalt for det. I kategorien «Samarbeidsprosjekter for samfunnsutfordringer og næringsutvikling» ble fem av instituttets søknader innvilget. I hele landet ble totalt 52 søknader innvilget og Nordlandsforskning er det eneste regionale insituttet som leder prosjekter.    

– Vi jobbet beinhardt for å sende gode og relevante søknader til Forskningsrådet på områder som er utpekt som store samfunnsutfordringer og der vi har høy kompetanse og gode nettverk, sier Marstrander.

– Dette resultatet viser at vi har fått innertier på områder knyttet til bærekraft og grønn omstilling.

Relevant kompetanse
Nordlandsforsknings lever av å levere relevant forskning til samfunnet og har opparbeidet seg høy kompetanse på viktige og aktuelle områder.

– Flere av prosjektene vi nå har fått er knyttet til grønn omstilling i næringslivet, både i industrien og i reiselivet, forteller Marstrander.

– Vi er også opptatt av hvordan FNs bærekraftsmål benyttes i planarbeid regionalt og lokalt, og hvordan kjønnsbalanse har betydning for bærekraftige regioner.  

Samarbeidsprosjekter for samfunnsutfordringer og næringsutvikling er ikke den eneste prosjektkategorier der Forskningsrådet innvilger søknader i desember. For Nordlandsforskning gjenstår det ennå å se om søknadene treffer like godt innenfor andre områder.

– Men det blir uansett utrolig spennende å starte opp med de prosjektene vi allerede har fått finansiering på, sier Marstrander. 

Del:

FacebookLinkedInTwitter

Meld deg på Nordlandsforsknings nyhetsbrev