Invitert til Barneombudet

Article Id
5406
Source site
Barneombudet er både en person og et kontor. Personen heter Anne Lindboe. Foto: Marius Hauge
Barneombudet er både en person og et kontor. Personen heter Anne Lindboe. Foto: Marius Hauge

Ann Kristin Eide og Therese Andrews skal presentere sin forskning på ungdomsstraff.

Tidligere i år la Nordlandsforskning frem rapporten Stemmer «kartet» med «terrenget», en underveisrapport i et forskningsprosjekt som følger nye straffereaksjoner for ungdom – såkalt ungdomsstraff og ungdomsoppfølging.

Det har Barneombudet lagt merke til og invitert Eide og Andrews til sine kontorer i Oslo for å presentere rapporten.  

– Det er positivt at Barneombudet tar initiativ til et slikt møte, sier Eide.

– Jeg synes det er flott at forskningen blir brukt, at kunnskapen kommer direkte inn til de som gjør en jobb for ungdom i vanskelige situasjoner, understreker hun.


Ann Kristin Eide, Clara Luckner Strømsvik, Therese Andrews og Annelin Gustavsen står bak Nordlandsforsknings følgeforskning av ungdomsstraff, men denne gangen er bare Eide og Andrews tilgjengelig for å møte Barneombudet. Foto: Morten Ovesen

Det er ikke første gang at Eides forskning har vakt interesse i hovedstaden. Tidligere har Likestillingsombudet gjestet Bodø for å høre om Eides forskning.

Denne gangen er det altså Barneombudet som har fattet interesse. Barneombudet har til oppgave å fremme barns interesser overfor det offentlige og private, og skal følge med i utviklingen av barns oppvekstkår. Les mer om Barneombudet.

Del:

FacebookLinkedInTwitter

Meld deg på Nordlandsforsknings nyhetsbrev