Anna G.
Sveinsdóttir
ansatt
Omstilling
Stillingstittel
Forsker II
Mobil
Nøkkelinformasjon

Jeg er utdannet samfunnsgeograf og forsker hovedsakelig på medvirkningsprosesser og samhandling i miljøstyring, naturressursforvaltning, og arealplanlegging.

I tidligere prosjekter har jeg forsket på utbygning av kritisk energiinfrastruktur i USA, gruvekonflikter i Guatemala, og reiselivsutvikling i Nicaragua. Jeg er interessert i hvordan lokalsamfunn, spesielt i rurale områder, kan påvirke beslutningsprosesser og praksiser som legger til rette for positive miljø- og samfunnsendringer.

Den siste tiden har jeg vært involvert i prosjekter om bærekraftig reiseliv i Arktis, samforvaltning av sosialøkologiske fjordsystemer i Arktis, ansvarlig utvinning av kritiske mineraler i Norge, og sosioøkologiske vippepunkter i det grønne skiftet.

Utdanning

2021: Postdoktor ved Department of Natural Resource & Environmental Sciences på University of Illinois at Urbana-Champaign

2019: Doktorgrad i samfunnsgeografi fra University of Denver

2014: Mastergrad fra Senter ved Utvikling og Miljø på Universitetet i Oslo

2012: Bachelorgrad i Reiselivsstudier fra University of Iceland

2008-2009: Lofoten Folehøgskole

  • Gruve på Svalbard. Foto: Marta Anna Løvberg

    På få år gikk Svalbard fra å være et samfunn basert på kullproduksjon, til å gi reiseliv, utdanning og forskning hovedrollene. Kan øyriket i nord inspirere andre samfunn ut av karbonintensiv kraftproduksjon?

  • Foto: Håkon Daae Brensholm / Visit Svalbard / nordnorge.com

    Reiselivet på Svalbard blomstrer. Samtidig er Svalbard et av stedene på kloden som rammes hardest og raskest av klimaendringer. Hvordan kan reiselivet tilpasse seg den nye virkeligheten?

  • Ødelagt iPhone. Foto: Fili Santillián / Unsplash

    29. august markerer starten for en rekke arrangementer med gjenbruk i fokus både i Reine, Ramberg, Leknes og Svolvær.

Del:

FacebookLinkedInTwitter