Samlet troppene til søknadssjau

Jarle Løvland, Unn Haukenes Holgersen og Brigt Dale. Foto: Marta Anna Løvberg
Jarle Løvland, Unn Haukenes Holgersen og Brigt Dale. Foto: Marta Anna Løvberg

Nordlandsforskning samlet hele staben i Bodø, for å utarbeide best mulige søknader til Forskningsrådet.

Med ansatte fordelt på fire lokasjoner og mange nyansatte i rekkene, så ledelsen verdien av et felles arbeidsverksted der folk kunne møtes og virkelig samarbeide om en av instituttforskernes aller viktigste arbeidsoppgaver: søknadsskriving.

 Pandemien gjorde oss god på å samarbeide digitalt, men for å jobbe intenst med søknader er det en stor fordel å være på samme sted, sier Brigt Dale, som leder forskningsgruppa Transformasjon og grønn omstilling.

 Mange av våre nye forskere har ikke erfaring med søknadsskriving. Derfor er det fint at vi som har den kompetansen kan jobbe sammen med dem, slik at de lærer hva som kreves.

 

Godt å treffe kolleger

I løpet av to intense dager fordelte forskerne seg på ulike møterom og kontorer, for å snekre søknader i fellesskap.

 Vi i ledelsen har på forhånd identifisert hvilke utlysninger vi burde satse på og hvilke forskere som burde delta i hvert enkelt søknadsløp, sier Dale.

I tillegg til knallhardt arbeid, ble det lagt vekt på det sosiale, med både felles lunsj og felles middag ute på byen.

 Folk føler virkelig at de får noe igjen for ekstrainnsatsen. De synes det er interessant og artig å treffe kolleger fysisk, ikke bare se dem på skjerm, sier Dale.

 Om arbeidsverkstedet gir effekt i form av prosjekter, det vet vi jo ikke. Men vi gjør et stort løft mot søknadsfristene i mars og april. Vi leder eller er involvert i en rekke søknader.

 

Veldig viktig læring

Seniorforsker Jarle Løvland har jobbet ved Nordlandsforskning i en mannsalder. Han har vært med på lignende initiativ tidligere og vet at de nytter.

 Ofte er faren at søknadsarbeid blir for individualisert. Erfaringene og ferdighetene som finnes i organisasjonen må spres og da er et slikt arbeidsverksted gull verdt, sier Løvland.

 Med så mange nye på laget, må vi være bevisst på at de får slippe til ved bordet og bli med på kalaset, sier han.

En av de ferske forskerne rundt bordet var Unn Haukenes Holgersen. Hun setter pris på muligheten.

 Det er veldig viktig for oss nyansatte å få være med på dette. Som ny i gamet er det avgjørende å forstå hvordan man gjennomfører et søknadsløp, sier hun.

 Selvfølgelig kan man finne mye informasjon på egen hånd, men det er noe helt annet å få del i den erfaringsbaserte kunnskapen fra kolleger.

 

Del:

FacebookLinkedInTwitter

Meld deg på Nordlandsforsknings nyhetsbrev