Iselin Marstrander nytt styremedlem i Forskningsrådet

Administrerende direktør, Iselin Marstrander. Foto: Marta Anna Løvberg
Iselin Marstrander, administrerende direktør i Nordlandsforskning. Foto: Marta Anna Løvberg

Nordlandsforskning administrerende direktør Iselin Marstrander er et av to nye medlemmer, etter at Kunnskapsdepartementet denne uken oppnevnte nytt styre i Forskningsrådet.

Styret er oppnevnt for fire år fra 1. juli 2023. Marstrander er valgt inn i styret sammen med Paula Erola, leder av Finlands vitenskapsakademi. Tidligere NTNU-rektor Gunnar Bovim overtar som leder etter Kristin Halvorsen.

— Forskningsrådet har stor betydning for Norge. Det er vår viktigste konkurransearena for å øke kvaliteten på norsk forskning, og vår fremste forskningspolitiske rådgiver. At Forskningsrådet lykkes med sitt samfunnsoppdrag er svært viktig, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe til Forskningsrådets nettside.

— Vi utvider nå styret med to personer. Vi får inn en bredere vitenskapelig kompetanse som sammen med det øvrige styrets samlede erfaring og kunnskap, vil sikre oss et handlekraftig og effektivt styre, sier ministeren. 

 

Enormt viktig verv

Marstrander ble naturlig nok beæret da Kunnskapsdepartementet ringte og fortalte at hun hadde blitt anbefalt til styret både fra kunnskapssektoren og politisk hold.

– Det er en ære å bli spurt, ingen tvil om det, sier hun.

Gunnar Bovim beskriver vervet som et av de viktigste i landet. Det er Nordlandsforsknings direktør helt enig i.

– Forskningsrådet er utrolig viktig og utvilsomt det organet i Norge som har størst betydning for forskningssektoren, sier Marstrander.

– Det er en avgjørende ressurs for oss alle, gjennom å ivareta kunnskapsbyggingen i samfunnet, bestemme virkemidlene som brukes, forvalte pengene som tildeles forskningssektoren, opprette programmer og fordele tilskuddsmidler.  

 

Stort ansvar

Avtroppende leder og CICERO-direktør Kristin Halvorsen var instituttsektorens representant i Forskningsrådet. Den rollen overtar nå Iselin Marstrander.

– Det er et stort ansvar jeg får. Kristin har gjort en utmerket jobb og det er mange som har store forventinger til at også jeg skal være en tydelig stemme for instituttsektoren, sier Marstrander.

– Jeg representerer også det regionale og nordområdene, sammen med Brit Elin Steinveg fra UiT. Det er viktig at Forskningsrådet har et bredt perspektiv og stemmer fra hele landet.

For Nordlandsforskning er det åpenbart en fjær i hatten å ha en leder som anses som dyktig nok til å sitte i Forskningsrådet. Iselin Marstrander har da også vesentlig erfaring å vise til. Hun har blant annet sittet i styret til Forskningsinstituttenes fellesarena og er leder for FOKUS-instituttene.

 

Del:

FacebookLinkedInTwitter

Meld deg på Nordlandsforsknings nyhetsbrev