Forskningsdagene: Låner en forsker en skoletime

Article Id
205
Source site
Seniorforsker Cecilie Høj Anvik ble "lånt ut" ut til både Hadsel og Sortland videregående skole under Forskningsdagene. Foredraget "Unge i spennende og sårbare overganger. I skole, arbeid/aktivitet eller utenfor?" sto på den alternative timeplanen.

Anvik reiste først til Sortland videregående skole og så til Hadsel videregående skole på Stokmarknes, hvor flere skoleklasser slo seg sammen, og det var rundt et par hundre elever og ansatte til sammen.

- Forskningsdagene skal skape begeistring og forståelse og formidle hva forskningen betyr for oss i vårt daglige liv. Basert på liknende foredrag ved videregående skoler under Forskningsdagene, har jeg erfart at temaet som omhandler unge som opplever trøblete overganger- som strever med å gjennomføre skole og få en jobb, og det å bringe erfaringene til unge som vi har snakket med og som sliter, tilbake til unge som målgruppe er en viktig og svært relevant forskningsdag-aktivitet, forklarer Cecilie Høj Anvik.

- Jeg mener vi i Nordlandsforskning har et nordlandssamfunnsoppdrag, og at det er viktig med slike forskningsdagstilbud til elever også utenfor de større byene.

Foredraget er i hovedsak basert på forskningsrapporten Ikke slipp meg! (Anvik og Gustavsen 2012).

Del:

FacebookLinkedInTwitter

Meld deg på Nordlandsforsknings nyhetsbrev