Forskere påvirker reiselivet

Article Id
1314
Source site
Turistindustrien utvikler seg ved å tilpasse seg kundene, men også forskere påvirker reiselivet, sier Hindertje (Hin) Hoarau, stipendiat på Handelshøgskolen i Bodø.

I to vitenskapelige artikler viser hun hvordan forskere og forskning påvirker innovasjon i turismen.

Artikkelen "Sharing knowledge for innovation" har hun skrevet sammen med Carol Kline ved East Carolina University, USA. Den er publisert i Annals of Tourism Research.

 Arikkelen "Knowledge Acquisition and Assimilation in Tourism-Innovation Processes" er publisert i Scandinavian Journal of Hospitality and Tourism.

Hin Hoarau har fått støtte fra OiN til arbeidet med artiklene.

Hvalturisme

- Turistindustrien er flink til å utvikle seg. Det er en innovativ industri. Men den rådende oppfatning  har vært at forskere og forskning har liten innvirkning på utvikling av reiselivsbransjen. Man har tenkt at innovasjonen bare baserer seg på tilbakemeldinger fra kunder og hva markedet etterspør, sier Hoarau.

Sammen med Carol Kline har hun brukt data fra sin doktorgrad om naturbasert turisme, fra hvalturisme på Island og Andøya, og funnet ut at det ikke er hele bildet.

- Forskere medvirker absolutt til innovasjon i næringen.

 Forskere innen naturvitenskap bruker reiselivsbedrifter innen hvalsafari når de skal på feltarbeid. Underveis plukker bedriftene opp ny viten fra forskerne.

Deler kunnskap underveis

 - Forskerne deler kunnskap hele tiden. Denne tar reiselivsindustrien i bruk og forbedrer sine produkter eller utvikler nye. Det dreier seg om kunnskap om hvalen, men også om teknologi som forskerne har tatt i bruk og som hjelper dem til å finne ut hvor hvalene befinner seg. Og et annet eksempel: På Island bruker turistindustrien forskerresultater overfor myndighetene når de vil argumentere for at hvalfangst er negativt for turismen, sier Hin Hoarau.

Les artiklene:

Knowledge Acquisition and Assimilation in Tourism-Innovation Processes

Science and Industry: Sharing Knowledge for Innovation.

Les om Hoarau-Heemestras forskning på forskning.no.

 

Del:

FacebookLinkedInTwitter

Meld deg på Nordlandsforsknings nyhetsbrev