Stor interesse for OINs sluttkonferanse

Dilek Ayhan. Foto: Nærings- og fiskeridepartementet
Dilek Ayhan. Foto: Nærings- og fiskeridepartementet

Statssekretær Dilek Ayhan er bare en av mange interessante bidragsytere under sluttkonferansen til Opplevelser i nord.

– Vi har over 80 påmeldte, men det er fremdeles mulig å melde seg på. Vi ønsker så mange som mulig velkommen! understreker Einar Lier Madsen, prosjektleder for Opplevelser i nord.

SE HELE PROGRAMMET OG MELD DEG PÅ HER

15. mai 09.30 braker det løs. Lier Madsen tar imot oss og introduserer statssekretær Ayhan, som arbeider i nærings- og fiskeridepartementet, hvor hun har hovedansvar for reiseliv. Ayhan skal snakke om den ferske reiselivsmeldingen og betydningen av en konkurransedyktig reiselivsnæring.

Før lunsj får vi også høre Elise Husum -  avdelingsdirektør i Forskningsrådet - snakke om hvordan NFR ser på reiselivets fremtid. Førsteamanuensis ved Nord universitet, Dorthe Eide, som har hatt en ledende rolle i Opplevelser i nord, tar oss videre i programmet. Fra samme institusjon kommer også Hin Horau Heemstra og Gry Agnete Alsos.

Aktører fra næringen
Professorene fra Universitetet i Tromsø, Nina Prebensen og Tove Dahl, tar opp temaet «Opplevelsesverdi», sammen med Øystein Jensen fra Nord universitet.

Etter lunsj legges fokus på forskning som relevant verktøy for næringen. Da får vi høre fra Erik Taraldsen, som er direktør på Thon Lofoten Hotell i Svolvær, samt Trond Øverås, som er direktør for Nordnorsk reiseliv AS.

Hvordan forskningsbasert kunnskap kan brukes i næringsutvikling blir det Hanne Østerdals oppgave å fortelle oss. Hun er nærings- og utviklingssjef i Nordland fylkeskommune.

LES OGSÅ: TIDENES STØRSTE FORSKNINGSPROSJEKT INNEN REISELIV. HVA HAR VI LÆRT?

Sterk stall i paneldebatt
Siste del av sluttkonferansen er viet til en debattsesjon, der kompetente aktører skal finne oppskriften på å gjøre norsk reiseliv til en kunnskapsbasert fremtidsnæring fra Lindenes til Nordkapp.

Deltakerlisten er ikke endelig bestemt, men rekrutteringsansvarlig har mange spennende folk på listen. Debatten ledes av reiselivsjournalist Christine Baglo.

Nordlandsforskning
Postboks 1490
N-8049 Bodø
Norge

Besøksadresse: Universitetsalleen 11
Tlf: +47 75 41 18 10
E-post nf@nforsk.no

Bank konto: 4500 55 98811
NO/VAT 989 714 309 MVA
Personvern