Lofoten innfrir

Einar Lier Madsen og Evgueni Vinogradov.
Einar Lier Madsen og Evgueni Vinogradov.

Forskere har spurt om hva over 1200 lofotturister synes om sitt Lofotbesøk. Resultatet viser at Lofoten innfrir. Gjestene var i stor grad fornøyd med besøket, har lyst til å fortelle positive ting om Lofoten og vil reise tilbake en annen gang.

Gjesteundersøkelsen ble gjennomført i februar og mars 2015 og omfatter 1 278 personer som har besøkt Lofoten i 2014 eller før.

- Det er viktig med ordentlig kunnskap om Nordlands viktigste reisemål, understreker prosjektleder Einar Lier Madsen fra Nordlandsforskning. Som sammen med Evgueni Vinogradov fra Nordlandsforskning og Jan Velvin fra Høgskolen i Buskerud og Vestfold har gjennomført undersøkelsen. Oppdragsgiver er Destinasjon Lofoten.

Natur og aktiviteter

De som svarte var i svært stor grad fornøyd med besøket i Lofoten. De var mest fornøyd med naturattraksjoner, naturbaserte aktiviteter og overnattingstedene og har sterke intensjoner om å fortelle positive ting om oppholdet i Lofoten.

Lykke, nysgjerrighet og eventyrlyst

De besøkende var i veldig stor grad enige i at Lofoten står for autentiske opplevelser og at besøket i Lofoten var stimulerende og spennende. Lofoten assosieres også ganske sterkt med lykke, nysgjerrighet og eventyrlyst. 3 av 4 ønsker å komme tilbake til Lofoten ved en seinere anledning.
 

Les hele rapporten: Gjesteundersøkelse i Lofoten.

Nordlandsforskning
Postboks 1490
N-8049 Bodø
Norge

Besøksadresse: Universitetsalleen 11
Tlf: +47 75 41 18 10
E-post nf@nforsk.no

Bank konto: 4500 55 98811
NO/VAT 989 714 309 MVA
Personvern