Language

Grønsj falt i smak

Klaus Mittenzwei i aksjon på Grønsj. Foto: Thoralf Fagertun
Klaus Mittenzwei i aksjon under Grønsj. Foto: Thoralf Fagertun

Mange møtte opp for å høre om bærekraftig matkonsum. Se presentasjonene fra arrangementet her.

Seniorforsker ved Nordlandsforskning og Grønsj-gründer, Bjørn Vidar Vangelsten, er godt fornøyd med siste utgave av Grønsj.

– De mange fremmøtte fikk godt innblikk i både forskning og praksis relatert til omstilling til bærekraftig matkonsum, sier han.  

– Presentasjonene skapte diskusjon, både om hva som måles og ikke måles av klimagassutslipp, om man kan fly til syden hvis man spiser mer vegetarisk og om hva som er best av kortreist konvensjonell mat og langreist økologisk mat.

Her kan du laste ned presentasjonene fra de tre innlederne:

Klima- og miljøpåvirkning fra matproduksjonen. (PDF, 3MB) Klaus Mittenzwei, Forsker NIBIO

Effekt av redusert kjøttforbruk på norsk selvforsyningsgrad. (PDF, 600KB) Bjørn Vidar Vangelsten, Seniorforsker Nordlandsforskning

Politikk og pølser. Om innføring av kjøttfri mandag i Bodø kommune. (PDF, 302KB) Håkon Andreas Møller, leder komité for Plan, næring og miljø, Bodø bystyre


 

Nordlandsforskning
Postboks 1490
N-8049 Bodø
Norge

Besøksadresse: Universitetsalleen 11
Tlf: +47 75 41 18 10
E-post nf@nforsk.no

Bank konto: 4500 55 98811
NO/VAT 989 714 309 MVA
Personvern