Fra Haifa til Bodø med prosjektideer

Alan Hartman, Nhien Nguyen og Åge Mariussen diskuterer seg fremover i artikkelskrivingen. Foto: Thoralf Fagertun
Forskerne Alan Hartman, Nhien Nguyen og Åge Mariussen diskuterer seg fremover i artikkelskrivingen. Foto: Thoralf Fagertun

Dr. Alan Hartman fra University of Haifa har besøkt oss, blant annet for å diskutere nye H2020-prosjekter.

Det er alltid stas med besøk fra samarbeidspartnere og Hartman har reist lenger enn mange av våre gjester. Ferden har gått fra sol og 15 grader hjemme i Haifa, Israels tredje største by, til småkjølige, januarmørke Bodø.

– Jeg har heldigvis fått en varm velkomst her, alle har vært svært hyggelige, smiler Hartman.

Dr. Hartman er matematiker og ekspert på IT-systemer. Han oppdaget tilfeldigvis Nordlandsforskning da han satte seg ved siden av vår forsker Nhien Nguyen på et seminar i Brussel.

– Vi oppdaget at vi stilte akkurat de samme spørsmålene til foreleseren. Det viste seg at vi hadde felles interesser, forteller Hartman.
 


Dr. Alan Hartman jobbet i mange år på forskningsinstituttet til datagiganten IBM og har lang erfaring med H2020-prosjekter. Foto: Thoralf Fagertun


Ingen sigar
Fra det tilfeldige første møtet vokste det opp et helt H2020-konsortium, som skapte et veldig bra prosjekt. Hartman hadde rollen som koordinator.

– Vi sendte inn en svært god søknad, men ikke god nok, for vi vant ikke, innrømmer han.

Søknaden, som tok utgangspunkt i den gryende algeindustrien i nord, kom pinefullt nær realisering.

– Nå skal vi i hvert fall skrive en artikkel sammen, basert på dette prosjektet, sier forskeren fra Haifa. Artikkelen er da også en av grunnene til at han tok turen nordover.

Vurderer nye prosjekter
Hartman og Nordlandsforskning har felles forskningsinteresse i bærekraftig utvikling av ulike industrier som lakseoppdrett og algeoppdrett, gjennom såkalte «co-creation»-metoder. Det vil i praksis si at både næringsliv, forskning, forbrukere og myndigheter jobber sammen for å finne best mulig løsninger. 

– Det kan godt hende vi skal utvikle en ny H2020-søknad på dette feltet, sier Alan Hartman.

 

Nordlandsforskning
Postboks 1490
N-8049 Bodø
Norge

Besøksadresse: Universitetsalleen 11
Tlf: +47 75 41 18 10
E-post nf@nforsk.no

Bank konto: 4500 55 98811
NO/VAT 989 714 309 MVA
Personvern