Forskning: Lytring gir deg nye stemmer og perspektiver

Idemakerne bak Lytring: Frode Bjørgo, Ingrid Bay-Larsen og Ragnhild Holmen Waldahl.
Idemakerne bak Lytring: Frode Bjørgo, Ingrid Bay-Larsen og Ragnhild Holmen Waldahl.

- Vi skal ta opp aktuelle temaer, også de som går under radaren i det vanlige mediebildet, forklarer Frode Bjørgo. Han er stipendiat ved Universitetet i Nordland og en av tre idemakere bak Lytring.

Sammen med Ingrid Bay-Larsen og Ragnhild Holmen Waldahl fra Nordlandsforskning lanserer de Lytring – arena for forskningsformidling, ved Stormen i Bodø førstkommende onsdag kl. 19.

Forskning fra Mørkved til byen

Det gjøres mye spennende forskning ved Nordlandsforskning og Universitetet i Nordland, og langt ifra alt når ut til byens innbyggere. Det ønsker disse forskerne å gjøre noe med.
- Vi tar med oss forskerne fra Mørkved til byen, og håper å treffe byens innbyggere. Å formidle hva vi gjør, er en del av vårt samfunnsoppdrag, sier forsker ved Nordlandsforskning Ragnhild Holmen Waldahl.

Nye og andre stemmer

Lytring vil finne sted siste torsdag i måneden utover høsten, i Stormen bibliotek. De lover fersk kunnskap og nye perspektiver på aktuelle samfunnsspørsmål.  Første tittel på Lytring er: Forstår vi ungdommens utfordringer? Andre temaer er kommunesammenslåinger, barne- og ungdomsidrett, grønn vekst og fiskerispørsmål. Følg med utover høsten.
 

Cecilie Høj Anvik fra Nordlandsforskning, Tommy Strøm og Ronny Olsen fra Bodin videregående skole er bidragsytere på det aller første arrangementet.

- Med Lytring vil vi slippe til nye stemmer, og vise fram flere perspektiver på aktuelle temaer. Arrangementet vil vektlegge samtale og refleksjon, og målet er at tilhørerne skal gå derfra med nye tanker i hodet, sier en entusiastisk Ingrid Bay-Larsen.

Byens storstue

- Stormen er byens storstue og vi vil være med på å fylle den med innhold. Arrangementet er gratis, stedet er litteratursalen og alle er hjertelig velkommen, avslutter Bay-Larsen.

 

 

Nordlandsforskning
Postboks 1490
N-8049 Bodø
Norge

Besøksadresse: Universitetsalleen 11
Tlf: +47 75 41 18 10
E-post nf@nforsk.no

Bank konto: 4500 55 98811
NO/VAT 989 714 309 MVA
Personvern