Aktuelt

 • Kronikk: Er det ikke på tide at vi snakker sammen?

  Ventetiden er over. Klimaendringene er et anerkjent faktum, akseptert av forskere, politikere, bedriftsledere og mannen i gata. Det er faktisk veldig tilfredsstillende at ord og uttrykk, fakta og resultater som vi forskere har snakket om i tiår nå er i omløp og har fått innpass i bortimot alle kanaler.

 • Mer kunnskap til reiselivet

  1,75 millioner har prosjektet Opplevelsesbasert verdiskaping i nord fått fra Innovasjon Norge for å utvikle kunnskap sammen med, og for reiselivet. Det er nettverket Innovative opplevelser, som Nordlandsforskning og Novadis er medlem av, som har søkt om prosjektet.

 • Lærer matte på snekkerverkstedet

  Hvordan foregår opplæring i fengsler? Forskerne Annelin Gustavsen og Hege Gjertsen har besøkt tre fengsler, både høy- og lavsikkerhetsfengsler, for å intervjue både ansatte og innsatte.

 • Selvstendighet med velferdsteknologi

  Det var tema da Senter for velferdsinnovasjon arrangerte årets siste innovasjonslunsj 17. desember. Rundt 30 deltakere fra universitetsmiljøet, flere ulike kommuner, fylkesmannen og hjemmetjenesten i Bodø møtte opp.

 • Arktisk landbruk om ti år

  - Landbruket kan bli ekstra sårbart når næringen må tilpasse seg både selve klimaendringene og vedtatt klimapolitikk. Det snakket Grete K. Hovelsrud om på Bioforsk sitt Hurtigruteseminar hvor "Det arktiske landbruket om ti år" var tema. Tone Magnussen presenterte også nye tanker og metoder for et effektivt landbruk.

 • Doktorander hedret på årsfest

  Fire år etter at Kongen i statsråd vedtok å opprette Universitetet i Nordland, hedret UiN årets nye doktorander. Nordlandsforsknings Ingebjørg Vestrum var blant dem.

 • Bedre kvalitet for de som trenger det mest

  Kvaliteten i skjermede arbeidsmarkedstiltak har økt i løpet av de senere årene. Det handler blant annet om at det har skjedd en betydelig utvikling i faglighet, kompetanse og profesjonalisering blant de ansatte i disse bedriftene.

 • Vil forske på gruver og havbruk

  Om lag 2 millioner får Nordlandsforskning til et prosjekt som vil undersøke samhandlingen mellom gruvevirksomhet og havbruk og bruk av ulike typer kunnskap og styring.

Viser fra 1 til 10, av 51 artikler

Nordlandsforskning
Postboks 1490
N-8049 Bodø
Norge

Besøksadresse: Universitetsalleen 11
Tlf: +47 75 41 18 10
E-post nf@nforsk.no

Bank konto: 4500 55 98811
NO/VAT 989 714 309 MVA
Personvern